SEIKA

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ Α. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ Α. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ

 
seika TOP png

 Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2017

Προς
Όλους τους συναδέλφους

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ Α. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ

Την Τετάρτη 25/01/2016 το ΔΣ του ΣΕ ΙΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων συναντήθηκε με το Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Α. Μπακαλέξη. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που δεν συμμετέχουν στο Προεδρείο δεν προσήλθαν, παρότι προσκλήθηκαν.

Το Προεδρείο του έθεσε τα παρακάτω συγκεκριμένα θέματα:

1) Οργανόγραμμα: Καταγγείλαμε την ανυπαρξία συνδικαλιστικού εκπροσώπου στην επιτροπή για το Οργανόγραμμα και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την μέχρι τώρα δομή του καθώς και να συμμετέχουμε στη δημιουργία του.
Η απάντηση που πήραμε ήταν απογοητευτική, εφόσον ήταν χρονικά τοποθετημένη σε βάθος εξαμήνου.

2) Νέο Ενιαίο Μητρώο ΕΦΚΑ: Εμφανίζονται πολλά λάθη που προέκυψαν από την ενοποίηση των αρχείων των εντασσόμενων ταμείων. Τελικοί αποδέκτες αυτής της ανεπάρκειας του συστήματος είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούν στα τμήματα Μητρώου και καταλήγουν να είναι τα εξιλαστήρια θύματα της προβληματικής μηχανογράφησης.

3) Επίτροποι: Θέσαμε το πρόβλημα πως δεν έχουν οριστεί Επίτροποι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διευθετηθούν τα οικονομικά θέματα της υπηρεσίας, και παρά το γεγονός ότι μας διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Διοικητής πως τελικά ορίστηκαν οι Επίτροποι, τα υποκαταστήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μικρό ταμείο και τα διάφορα λειτουργικά τους έξοδα.

4) Τηλεφωνικό κέντρο: Παρά την καταγγελία του Συλλόγου για την βεβιασμένη και χωρίς κριτήρια επιλογή προσωπικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου και την απαίτησή μας για άμεση πρόσκληση ενδιαφέροντος από υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση του Διοικητή για οικειοθελή στελέχωση.

5) Δικαστική διαμάχη 8Κ-9Κ: Η χθεσινή θετική εξέλιξη της παραίτησης των αιτημάτων εκ μέρους των περισσότερων εναγόντων (πλην δύο περιπτώσεων) καθώς και η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 09/05/2017, συνάδει με το αίτημα μας να βρεθεί ο πλέον πρόσφορος τρόπος, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα.

6) Τοποθετήσεις προσωπικού: Η δήλωση του Διοικητή ότι με διαπιστωτική πράξη έχουν ήδη μεταφερθεί όλοι οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νέο φορέα δεν μας καλύπτει και αναμένουμε τη νομική μας κατοχύρωση μέσω ονομαστικών τοποθετήσεων.

7) Παραγκωνισμός των Διευθυντών και Υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις νέες αναθέσεις της Διοίκησης του ΕΦΚΑ: Το Προεδρείο κατέστησε σαφές στο νέο Διοικητή πως το τεράστιο εγχείρημα του ΕΦΚΑ, εάν δεν συνεργαστούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που αποτελούν τον κορμό του ΕΦΚΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσει. Δεν θα ανεχτούμε μη αξιοκρατικές, αδιαφανείς διαδικασίες με εφαρμογή άλλων κριτηρίων αλλά ούτε και τη δυσανάλογη ποσόστωση θέσεων ευθύνης των στελεχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη νέα δομή του Υπερταμείου.

8) Υποκαταστήματα Νησιών: Η άνιση κατανομή εργασιών μεταξύ του Τοπικού Υποκ/τος Ερμούπολης Σύρου καθώς και των Γ.Κ.Α. Τήνου και Μυκόνου πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Οι προθέσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ καταρχήν φάνηκαν θετικές αλλά δεν μας αρκεί πλέον μόνο αυτό, το οποίο και ξεκαθαρίσαμε. Περιμένουμε να δούμε πράξεις, ως υλοποίηση των προφορικών δεσμεύσεων της Διοίκησης.

Κινήσεις από πλευράς της όμως, όπως αυτή της 09/02/2017, με την ξαφνική και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας κατάργηση υφιστάμενων και ενεργών Διευθύνσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπως οι Διευθύνσεις Οργάνωσης & Απλούστευσης Διαδικασιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ, καθώς και των δύο τμημάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Παρακολούθησης Προγραμμάτων Διεθνών Οργανισμών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, νευραλγικές υπηρεσίες όλες, ασφαλώς και δεν οικοδομούν κλίμα εμπιστοσύνης, τουναντίον μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί μόνο όταν και στο νέο οργανισμό ΕΦΚΑ οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα έχουν την αξία και τη θέση που τους αρμόζει, με βάση την εδώ και 80 χρόνια στήριξη του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας μας.

ds new

 

pdf Η Ανακοίνωση