SEIKA

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Γενικές Συνελεύσεις Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, 26-1-2016

Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, 26-1-2016

 Προς
                                      Τα Μέλη του ΣΕ-ΙΚΑ Ν. Αττικής και Νήσων

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ε Κ Τ Α Κ Τ Η    Γ Ε Ν Ι Κ Η    Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η
 

          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

          Το Δ.Σ. προσκαλεί τα μέλη του ΣΕ-ΙΚΑ Ν. Αττικής και Νήσων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:30 στο ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα).

Οι πρόσφατες προτάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά μία νέα πιο βίαιη λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

          Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η σημερινή Κυβέρνηση, δεν έρχεται απλά να αυξήσει τα όρια ηλικίας στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, θα φέρει αύξηση εισφορών για εργαζόμενους, καθώς και περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις. Δεν πρόκειται απλά για κάποια νέα μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα, αλλά για μία αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση που θα διαλύσει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα.

          Επίσης, η ίδρυση ενός νέου υδροκέφαλου υπερταμείου, του ΕΦΚΑ, που θα χωράει τους πάντες: μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, δημόσιους υπάλληλους, αγρότες και αυτό με οριζόντιες ενοποιήσεις υπηρεσιών θα δημιουργήσει χάος, τόσο στις υπηρεσίες μας, πόσο μάλλον δε στην κοινωνία.

          Εμείς που εργαζόμαστε στο ΙΚΑ, εκεί που χτυπάει η καρδιά του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα διαχρονικά προβλήματα, όπως: η ανασφάλιστη εργασία, η αδυναμία καταβολής εισφορών, η έλλειψη μηχανογράφησης, η αποδυνάμωση από προσωπικό των υπηρεσιών μας, δεν αφήνουν περιθώρια λύσης του ασφαλιστικού όσα νέα νομοσχέδια και όσες ενοποιήσεις και αν περάσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι, νομοτελειακά, μία ατέρμονη διαδικασία, η οποία θα βυθίζει τη χώρα και το λαό σε συνθήκες περαιτέρω φτώχειας και μιζέριας.

          Το συνδικάτο, συνάδελφοι, διαχρονικά έχει προτείνει λύσεις που δυστυχώς ποτέ δεν εισακούστηκαν και επειδή είναι βέβαιο, ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, ύστερα και από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της Κυβέρνησης, έχουμε προκηρύξει από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας για τη Πέμπτη 28/1/2016 από τις 12.30 έως και το τέλος του ωραρίου.

          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

          Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Ως θεματοφύλακες της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη γνώση και την εμπειρία μας αλλά πρωτίστως με τους αγώνες μας έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

      Για το Δ/κο Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
Θεοδωρίδης Βαγγέλης         Κεκές Νίκος

pdf Η Ανακοίνωση