SEIKA

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σχετικά με την Πρόσφατη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αττικής και Νήσων

Σχετικά με την Πρόσφατη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αττικής και Νήσων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Σχετικά με την Πρόσφατη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αττικής και Νήσων

Στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με ομοφωνία καταρχήν επιλύθηκαν διάφορα τρέχοντα διαδικαστικά και οικονομικά θέματα του σωματείου μας, όπως αιτήματα προς το ταμείο αλληλοβοηθείας, καθώς επίσης και την έγκριση των δαπανών για τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου μας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι κατόπιν ερωτήματος, που έθεσε η παράταξη μας, διαπιστώθηκε, ότι το κόστος της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας ήταν σχεδόν το ίδιο με το κόστος των αρχαιρεσιών του 2013, παρότι οι προηγούμενες αρχαιρεσίες δεν είχαν διεξαχθεί στην έδρα του σωματείου, αλλά σε Κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κοινή διαπίστωση από όλους είναι το γεγονός, ότι οι σημαντικότερες δαπάνες παραμένουν ίδιες, ανεξαρτήτως του τόπου διεξαγωγής των εκλογών (π.χ. έξοδα δικαστικών αντιπροσώπων, παράβολα, υλικό κτλ.).

Ακολούθησε συνδικαλιστική ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον Ε.Φ.Κ.Α., έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Διοικητή του Ιδρύματος και προσωρινό Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. Σημαντικότερα σημεία της εν λόγω ενημέρωσης υπήρξαν τα εξής:

  1. Είμαστε εν αναμονή των προθέσεων και προτάσεων του Υπουργείου και της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. προκειμένου να προχωρήσουμε σε αντιπροτάσεις.
  2. Το Υπουργείο συνεργάζεται με Δημόσια Ιρλανδική Εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει στην σύνταξη του οργανογράμματος του νέου Οργανισμού, κάτι που προς τον παρόν δεν έχει υλοποιηθεί και θεωρείται ως πιθανός μήνας παρουσίασης του ο Δεκέμβριος του 2016.

Συμπερασματικά την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με την θέση του Διοικητή, δεν έχει προς το παρόν τίποτα προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα σύσσωμο το συμβούλιο να εκφράσει για άλλη μια φορά, τις έντονες επιφυλάξεις του για την επιτυχία του εν λόγω εγχειρήματος.

Στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν στις υπηρεσίες μας τόσο οι ρυθμίσεις του Ν. 4354/15 (Μισθολόγιο), όσο και το Π.Δ. 69/16, σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, τόσο λόγω της πολυπλοκότητας τους, όσο και των πολλών ασαφειών που εμπεριέχουν. Εκτίμηση του συμβουλίου είναι δε, ότι κρίσεις δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν στην υπηρεσία μας, λόγω των προβλέψεων του Ν. 4369/16, όπως π.χ. η δομημένη συνέντευξη σε χιλιάδες υποψηφίους, ενώ πληροφορηθήκαμε, ότι σε αντίστοιχες υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν στον Ε.Φ.Κ.Α., έχουν ήδη διενεργηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που θα ενταχθούν στον Ε.Φ.Κ.Α. θα μεταφερθούν ως κριμένοι για θέσεις ευθύνης, κάτι για το οποίο οι συνάδελφοι μας δεν θα έχουν την ίδια δυνατότητα, παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας σε παλαιότερες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις νέες προσλήψεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους συναδέλφους της προκήρυξης 9κ του ΑΣΕΠ.

Ως παράταξη επιπλέον θέσαμε το πρόβλημα των αποσπάσεων και γενικότερα των μετακινήσεων συναδέλφων χωρίς αίτηση, που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα, το οποίο αποτελεί καινοφανή διαδικασία για την υπηρεσία, τόσο στο βαθμό, όσο και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Σε απάντηση του εν λόγω προβληματισμού, που θέσαμε, ο πρόεδρος αποδεχόμενος την παρέμβαση μας, αναφέρθηκε σε πρωτοφανή βιομηχανία αποσπάσεων και μετακινήσεων, η οποία εφόσον συνεχιστεί θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση του σωματείου, κάτι για το οποίο για ορισμένους, θεωρείται ότι θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ