SEIKA

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον μας

17 Μαΐου Γενική Πανεργατική απεργία
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον μας

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμφώνησε για την υλοποίηση όλων των μνημονιακών εκκρεμοτήτων και δέσμευσε τη χώρα με μέτρα και μετά το 2019. Τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία της 2ης Μάη και θα στοιχειοθετούν τον κύριο κορμό του επερχόμενου 4ου Μνημονίου, αποτελούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο, αντιλαϊκό και αντικοινωνικό πακέτο νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Το αφορολόγητο και οι συντάξεις μειώνονται (μείωση κατά 18% των κύριων άνω των 700€ αλλά και των επικουρικών συντάξεων). Μετά την πώληση του Ελληνικού, του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, του ΟΛΘ στο στόχαστρο μπαίνει η ΔΕΗ και το νερό, ενώ παράλληλα χαρίζονται δημόσιες εκτάσεις για να χτιστούν γήπεδα για τις ΠΑΕ με τα λεφτά των φορολογούμενων. Στα εργασιακά αφήνουν να συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η κατάσταση με την ουσιαστική επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που μειώνουν συνέχεια μισθούς και δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάνε την προσπάθεια για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο. Ο περιβόητος δημοσιονομικός κόφτης προφανώς μένει σε ισχύ, ώστε να "εξασφαλίζει" τα συμφωνημένα πλεονάσματα.

Μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων δομών, τους μειωμένους προϋπολογισμούς για την λειτουργία του δημοσίου, η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει για τη «στοχοθεσία», την «κινητικότητα», την «αξιολόγηση» δομών και προσωπικού έχοντας ως στόχο τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός κράτους καθαρά επιτελικού και νεοφιλελεύθερου, με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μακριά από τις ανάγκες και των εργαζόμενων στο δημόσιο αλλά και των πολιτών.

Στο υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτημένο δημόσιο τομέα, η στοχοθεσία της υπηρεσίας (και κατ’ επέκταση και η ατομική στοχοθεσία) θα καθορίζεται από τα πάνω, από τον υπουργό ή το όργανο διοίκησης κάθε φορέα, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους στόχους είτε να μην είναι εφικτοί είτε να βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο νόμος για την αξιολόγηση, κάτω από το εξωραϊσμένο περιτύλιγμα, κινείται στην ίδια λογική με το νόμο Μητσοτάκη που καταφέραμε με την απεργία-αποχή να μην εφαρμοστεί. Και αυτή η αξιολόγηση συνδέεται με το μισθολόγιο (προβλέπεται ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους «άριστους» και αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για όλους όσοι αξιολογηθούν «ανεπαρκείς» ή «ακατάλληλοι»), αλλά και με την κινητικότητα, (ο σχετικός νόμο 4440/2016 προβλέπει υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων, ακόμη κι εκτός νομού).

Σε ένα ρημαγμένο δημόσιο οι εργαζόμενοι αξιολογούμαστε για την «αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος» ή για το πόσο “καινοτόμοι” είμαστε ενώ στις περιπτώσεις μη επίτευξης των στόχων μας είμαστε προσωπικά υπεύθυνοι και υπόλογοι στου πολίτες.
Συνάδελφοι ο Δημόσιος Τομέας διαλύεται, η Κοινωνική Ασφάλιση με τον ΕΦΚΑ μετατρέπεται σε βοήθημα προνοιακού χαρακτήρα, στα υποκαταστήματα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, προσλήψεις δεν γίνονται, μετακινήσεις και τοποθετήσεις πραγματοποιούνται αυθαίρετα χωρίς τη γνώμη υπηρεσιακών συμβουλίων και οι εργαζόμενοι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στον ΕΦΚΑ, η αβεβαιότητα για την εργασία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού στο σχέδιο Προκαταρκτικής Συμφωνίας της 2 Μαΐου 2017 αναφέρεται ότι η συγχώνευση των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης στον ΕΦΚΑ θα οδηγήσει σε αύξηση της αποτελεσματικότητας, μεταξύ άλλων μέσω της μείωσης του συνολικού προσωπικού...το προσωπικό που δεν διατηρείται πρέπει να μεταφερθεί σε άλλες οντότητες - μεταξύ άλλων το ΚΕΑΟ, τις Εθνικές Αναλογιστικές Αρχές και τον ΕΟΠΥΥ , προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Δυστυχώς τα σωματεία και οι ομοσπονδίες μας εδώ και πολύ καιρό διατηρούν παθητική στάση και στην καλύτερη περίπτωση αρκούνται σε συναντήσεις με τον διοικητή ή τον υφυπουργό που μας λένε ότι όλα σιγά σιγά θα φτιάξουν.

Χρειάζεται άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση για ενημέρωση όλων των συναδέλφων για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, για τις εξελίξεις στον ΕΦΚΑ μετά τη συμφωνία της 2 Μάη και οργάνωση από κοινού αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Εν όψει της πανεργατικής απεργίας απαιτείται η μέγιστη κινητοποίηση των συλλόγων μας με περιοδείες και ενημερώσεις σε όλη την ελλάδα. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε και αυτή την απεργία στον “αυτόματο πιλότο”.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν μας αξίζει αυτό το μέλλον, πρέπει συλλογικά και δυναμικά να αγωνιστούμε να το αλλάξουμε

-Απέχουμε- απεργούμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης - παραδίδουμε τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.

-Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς

-Απεργούμε και διαδηλώνουμε σ’ όλη τη χώρα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον μας.

Όλοι και όλες 17 Μαΐου συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική απεργία

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΙΚΑ)

ANAKOIΝΩΣΕΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ανακοίνωση για το ΙΚΑ ΠΛ. Ομονοίας

Απολογισμός συνάντησης ΠΟΣΕ-ΙΚΑ με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο