SEIKA

synadelfiki syspeirosi

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Διακήρυξη Παράταξης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Διακήρυξη Παράταξης

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά μας κεκτημένα απαιτεί συνεννόηση, συναίνεση και δημιουργία κοινού, ενιαίου και άρρηκτου μετώπου αντιμετώπισης της κρίσης. Η ανάγκη αυτή επέβαλε τη δημιουργία της νέας παράταξης, που σας γίνεται γνωστή σήμερα, με στόχο την αλλαγή κατεστημένων αντιλήψεων, συμπεριφορών και νοοτροπιών, που λειτούργησαν αρνητικά, με αποτέλεσμα την απαξίωση της μοναδικής πηγής έκφρασης των εργαζομένων, το συνδικάτο.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  να διαγράψουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, να περιορίσουμε τις παραταξιακές και κομματικές λογικές, να συνθέσουμε με το σύνολο των εργαζομένων και περισσότερο με αυτούς που μέχρι σήμερα αρνούνταν σε κάθε συμμετοχή, μια νέα προοπτική, ένα νέο ξεκίνημα, που θα βασίζεται σε νέες ιδέες, αλλαγή στην προσέγγιση των προβλημάτων, με την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων  με λόγο υπεύθυνο, σοβαρό, ενωτικό. Απαραίτητη προϋπόθεση να κινητοποιήσουμε τους εργαζόμενους που παρακολουθούν σήμερα τα γεγονότα από απόσταση, απογοητευμένοι από πολιτικές και συνδικαλιστικές συμπεριφορές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.
ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΗΚΑΜΕ το δρόμο που μας δείχνουν οι εργαζόμενοι και ξεκινήσαμε ήδη τις αλλαγές στη φύση και νοοτροπία ενός συνδικαλισμού που γαλουχήθηκε και ανατράφηκε στους κόλπους του πολιτικού και κομματικού συστήματος. Το μόνο μέσο περιφρούρησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που δέχονται πρωτοφανή καταστρατήγηση, είναι η πίεση και η δράση μέσω συλλογικών οργάνων. Τα όργανα αυτά, όμως, πρέπει επιτέλους να απαλλαγούν από κάθε είδους εξαρτήσεις, κηδεμονίες και κομματικές ταυτότητες! Τα πρόσωπα έχουν το δικό τους ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια γι αυτό περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η στράτευση νέων συναδέλφων που δεν θα στοχεύουν την συνδικαλιστική καρέκλα αλλά την συνδικαλιστική καταξίωση.
Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ, δεν σημαίνει ότι απαρνούμαστε την πολιτική μας ιδεολογία, η οποία εξάλλου αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη μιας δημοκρατικής χώρας. Ωστόσο η ιδεολογική τοποθέτηση των συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων οφείλει να είναι προσανατολισμένη στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μας ενώνουν τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και επιβάλλεται να ταχθούμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ενωμένοι, αδιάσπαστοι και πιο δυνατοί από ποτέ, προκειμένου να χτίσουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης στον πόλεμο ενάντια στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ  τη δημοκρατική παράταξη που υπηρετεί με υπευθυνότητα το χρέος της για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του ΙΚΑ, που αγωνίζεται για τη διατήρηση και ισχυροποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που διεκδικεί και παλεύει για αξιοπρεπή διαβίωση, κοινωνικά αγαθά, δωρεάν παιδεία και ποιοτική υγεία, πρόνοια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών μας, που αποτελούν μια υγιή δύναμη εργασίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με αυτούς που ευκαιριακά  απαρνούνται το παρελθόν τους και τη διαδρομή τους, όπως και τις πρακτικές τους, οι οποίες μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Απαλλασσόμαστε από τα βαρίδια του παρελθόντος που ελπίζουν ότι θα παραπλανήσουν και αρνούμαστε να υπηρετήσουμε προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες που το συνδικαλιστικό κίνημα πλήρωσε ακριβά. Οι εργαζόμενοι απεγκλωβισμένοι από πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια σήμερα   ΞΕΡΟΥΝ- ΚΡΙΝΟΥΝ- ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ- ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει και μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, να είναι ακηδεμόνευτο και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατικών δυνάμεων και της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε συνδικαλιστική εξουσία οφείλει να πηγάζει από τον εργαζόμενο, να υπηρετεί τον εργαζόμενο και να ελέγχεται από τον εργαζόμενο. Η ιδιότητα όλων των εργαζομένων, η διαφάνεια και η αξιοκρατία σε όλες τις ενέργειες της συνδικαλιστικής δράσης, ο απόλυτος σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, η ελευθερία του λόγου και η κριτική στις αποφάσεις και δράσεις του συνδικάτου, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του εργαζομένου αποτελούν βασικές και απαραβίαστες αρχές μας.
Αντιστεκόμαστε:
·      Στις πολιτικές εξόντωσης και εξαθλίωσης των μεσαίων και λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων.
·      Στη λεηλασία κάθε εργασιακού και κοινωνικού κεκτημένου.
·      Στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης.
·      Στις απολύσεις των εργαζομένων που μόνο στόχο έχουν την αύξηση της ανεργίας και τη διάλυση κάθε είδους δημόσιας, κοινωνικής δομής.
·      Στο σχέδιο διάλυσης του ΙΚΑ με τη συνεχή αποδυνάμωσή του από προσωπικό, την ίδια στιγμή που πολλαπλασιάζονται τα αντικείμενα που εξυπηρετεί, με υποκρυπτόμενο στόχο την άλωσή του από ιδιωτικά κεφάλαια.
·      Στις απολύσεις των αξιοκρατικά διορισμένων, μέσω ΑΣΕΠ, υπαλλήλων της 9Κ.
·      Στην εξαθλίωση και διαπόμπευση των υπαλλήλων του, που με αυτοθυσία το κρατάνε όρθιο, εργαζόμενοι σε συνθήκες που συχνά προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
Αγωνιζόμαστε για:
·      Τη με κάθε μέσο υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων μας.
·      Τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.
·      Τη δημόσια, ισχυρή κοινωνική ασφάλιση, που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς παροχές και συντάξεις σε όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού μας.
·      Την ισχυροποίηση και ενίσχυση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με το απαιτούμενο προσωπικό που θα εργάζεται με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες, ώστε να παραμείνει ο θεματοφύλακας της κοινωνικής ασφάλισης.
 
·         ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ
·         ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
·         ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
·         ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΑΞΙΑ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ                        ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                            ΤΑΜΙΑΣ ΠΟΣΕ - ΙΚΑ
ΓΑΛΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                                           ΤΑΜΙΑΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                   ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                            ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΣΕ -  ΙΚΑ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ                                       Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ - ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ           ΥΠ.ΟΡΓΑΝΩΤ. ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ                                            ΜΕΛΟΣ Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
ΚΟΡΩΝΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                                     ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜ. ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                           ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ                                          
ΝΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΩΝΟΡΑ                                         ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΟΝΗΡΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΣΕ - ΙΚΑ
ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                                      ΜΕΛΟΣ ΠΟΣΕ - ΙΚΑ
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                        ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

 

Η Ανακοίνωση